KEVILI Põllujalutus Pildis 2. osa

 

Rukkilill talirapsis 22 MediumRukkilill talirapsisVaata KEVILI Põllujalutus Pildis 1. osa siit: (LINK)

Sisu:
1. Talirapsides umbrohtude seire. Üldiselt on umbrohutõrjed sügisel korralikult tehtud ja kevadel vaja parandada midagi pole.
Põldkannike, harilik hiirekõrv, põld-litterhein, mailane, vesihein – neid umbrohtusid ei õnnestu efektiivselt kevadel enam tõrjuda. Ära tulevad tõrjuda kesalill, virn, rukkilill kui neid on rohkelt.
kesalill MediumKesalille on sageli rohkesti ääreringides.Teinekord on kesalille rohkem vaid ääreringil, siis saab selle vaid ääreringil ära tõrjuda näiteks Lontreli-ga. See tõrjub ka rukkilille, aga mitte virna. Kellel on probleemiks kesalill ja virn, siis kasutada Galera-t, Barca 334 SL (neid kasutada vaid kuni õienuppude nähtavale tulekuni) või Korvettot. Need tooted tahavad ikkagi +10 kraadist kõrgemaid temperatuure, et efektiivselt toimida.

Umbrohutõrjevahendid rapsile, vaata tõrjespektrit siit ( LINK )

taliraps varsub 22 MediumVarusmisfaasis vajab raps rohkesti toiteelemente.



2. Talirapsides peitkärsakate seire ja vajadusel tõrje. Loe lähemalt siit (LINK).

3. Talirapsidel on vajadus juba boori ja mikroelementide järgi, aga tuleb ära oodata kui suuremad öökülmad läbi saavad.

4. Talirapsidel ära teha viimased väetamised, sest kui taimed juba varsuvad, kahjustate graanulite löökidega varsi, kust haigused lihtsamini taime saavad minna.



taliodras umbrohud 22 MediumUmbrohtunud talioder, 2022.a.5. Taliteraviljades umbrohtude seire.

Umbrohutõrjevahendid teraviljadele vaata toimespektrit siit ( LINK ).

6. Taliteraviljades, mis on kasvu alustanud ja tugevama taimikuga, saab öökülmade lõppedes ja temperatuuride tõustes (ööpäevane keskmine 10+kraadi) teha CCC/Stabilan 750 SL ja mikrode (YaraVita Gramitrel, YaraVita Mancozin) segu teha.

Tiiu Annuk, Mart Martis ja Meelis Värnik
Põllumeeste ühistu KEVILI
kevili logo