KEVILI põllujalutus Pildis 1. osa

Võib öelda, et lõpuks on Lõuna-Eesti poole kevad saabunud, mis vaikselt põhja poole liigub. Mitmed liikmed on alustanud esimese kevadise tööga – alustanud pealtväetamisega. Kes täna alustanud veel ei ole, pole kindlasti hiljaks jäädud. On põlde mis kannavad masinaid, on põlde mis ei kanna. Ja on piirkondi, kus põldudel on veel lumi. Õige aeg väetamise alustamiseks on igal põllumehel erinev.

Vaata KEVILI Põllujalutus Pildis 1. osa siit: (LINK).

20220413 094355 MediumEsimesed valged juureotsakesed on juba näha, 13.04.2022.a.Sisu:
1. Lämmastiku vormid ja nende omastamine.
a. Ammooniumsulfaat, ASN, KAS 32 ei sobi kohe esimeseks väetusringiks. Need väetised tahavad kõrgemaid mullatemperatuure.

2. Lämmastiku normid.
a. Mullaniiskust tuleb ära kasutada.
b. Kui on kahtlusega põlde, et ei tea veel, kas peab põllu ümber külvama. Siis esimene väetusring lämmastikuga tasub ära teha juhul kui külvate suviviljaga selle üle. Sellega annate taimedele võimaluse paremini taastuda. Kui külvate oa või hernega üle, siis lämmastikku mitte anda.


tüfuloos üles MediumTüfuloosi (Typhula iskikariensis) sklerootsiumid püsivad mullas mitu aastat, kevad 2022.a.
3. Talvitumine.
a. Põhjaliku ja lõpliku hinnangu saab talvitumisele anda alles mai alguses kui taimed on rohkem kasvama hakanud.
b. Üldiselt taliviljad teraviljade järgi külvatuna on kõige kehvemini talvitunud ja vajavad suure tõenäosusega ümberkülve. On ka erandeid.
lumiseen MediumLumiseene (Monographella nivalis) kahjustus, kevad 2022.a.
4. Kontrollige väetisekülvikute laotamise ühtlikkust! KEVILI-l on kokku 4 komplekti kontrollkaste – 2 Põhja-Eestis, 2 Lõuna-Eestis. Kasutage neid! Küsige infot kastide asukoha kohta oma piirkonna esindajalt.







Toredat pühade aega!

Tiiu Annuk, Mart Martis ja Meelis Värnik
Põllumeeste ühistu KEVILI
kevili logo